Sivut

maanantai 3. elokuuta 2015

Maastopyörän koeajoa

Uudet maastopyörät saapui sateiseen säähän. Pyörät oli saapuessaan kasattu ajovalmiiksi pieniä säätöjä lukuunottamatta. Satulan korkeuden säädöllä ja muttereiden kiristyksen tarkistuksella siis selvisi ja pyörän sai ajoon nopeasti. Sateisista keleistä huolimatta olen kuitenkin päässyt parina iltana koeajamaan uutta Kona Fire Mountain pyörääni. Muutamat polut on nyt takana ja pyörä tuntuu odotustenmukaiselta.

Testilenkkejä luonnon helmassa

Lähipuistoon pyörillä
Ensimmäinen testilenkki tuli ajeltua kevyenliikenteen väylillä ja soratiellä. Pyörä kulkee kevyesti ja rullaa hyvin hyvällä alustalla ajettaessa. Soralla pyörä käyttäytyy odotustenmukaisesti ja renkaissa riittää pitoa hyvin. Siirtymätaipaleilla pyörä on siis mukava ajettava.

Seuraavalla koeajolla pääsin jo vähän haastavammille poluille, mutta nämäkin oliv vielä helpohkoa maastoa. Pyörä käyttäytyi helpohkossa maastossa hyvin. Ensikokemukset pyörästä niin kevyenliikenteenväylällä, soralla kuin helpossa maastossa ajettaessa on hyvät. Pientä kivikkoa ja matalaa juurakkoa osui helpolle polkureitille ja Kona Fire Mountain selvisi tästä helposti.

Vaikeampaa maastoa en ole vielä ehtinyt käydä testaamassa, mutta sekin aika koittaa jossain välissä. Uusia kokemuksia odotellessa voi ihailla vaikka kuvaa uudesta pyörästä.

Vaimo ei ole ehtinyt vielä juurikaan ajamaan omalla pyörällään, mutta lyhyt kaupunkiajelu kulki kuuleman mukaan hyvin. Hänellä oli lastenkuljetuskärry perässä, joten maastoon hän ei tuolla kerralla päässyt kokeilemaan pyörän ominaisuuksia. Toinen lenkki tehtiin lähi puistoon niin, että vedin itse kärryä ja vaimo pääsi hieman kokeilemaan pyörän ominaisuuksia monipuolisemmin.

Ensivaikutelma Konan maastopyöristä on hyvä. Pyörät kulkevat kevyesti ja ajaminen on helppoa. Hankintoihin voi siis olla tyytyväinen.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti