Sivut

sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Chilit itämään

Chilit itämässä. Vasemmalla Prairie Fire ja oikealla Caribbean Red Habanero.
Tänään piti laittaa chilit itämään, että ne ehtivät kasvaa kevätauringossa vahvoiksi taimiksi. Odotusaika itämiselle on noin viikosta kahteen viikkoa ja mikäli ei mitään ala näkyä ehdin vielä laittaa uudet siemenet itämään ennen kevättä.

Tällä kertaa päätin laittaa kahta lajiketta kasvamaan. Pienempi kasvi ja mausteena paljon käytetty Prairie Fire saa luvan kasvaa mullassa pienemmässä ruukussa. Suurempi kasvi Caribbean Red Habanero pääsee sen sijaan kasvamaan vesiviljelyssä. Habanerolta odotan suurta satoa ja tämän takia valinta vesiviljelystä. Prairie Fire sen sijaan on enempikin koristekasviksi tarkoitus kasvattaa ja saa siitä syystä tyytyä multaan.

Jännityksellä jään odottamaan miten siemenet itävät vai itävätkö ollenkaan. Viimeksi, kun koitin laittaa Caribbean Red Habaneroa kasvamaan siemenet eivät itäneet. Toivotaan, että tällä kertaa on parempi tuuri ja saan Habaneron kasvamaan.

Aiemman kokemuksen pohjalta olen huomannut vesiviljelyn tehokkaaksi ja satoisaksi vaihtoehdoksi. Harmi vaan, että tilaa on tällä hetkellä chilin kasvattamiseen kovin rajallisesti, enkä voi kasvattaa kuin yhtä pientä vesijärjestelmää kerrallaan. Järjestelmä on nyt testattu ja odottaakin uutta asukkia muutaman viikon kuluttua kasvamaan. Päivittelen blogia chilien kasvusta tässä talven tai kevään mittaan, kun jotain edistystä alkaa tapahtua.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti