Sivut

tiistai 21. tammikuuta 2014

Onko pyörän peräkärry hyvä hankinta?

Onko pyörän peräkärry hyvä valinta lapsiperheen pyöräretkille?


Ensi kesän pyöräilykausi on monelle vielä kaukana, mutta mielessä on silti pyörinyt jo ensi kesän suunnitelmat pyöräilyn suhteen. Olen jo viime kesästä asti pohtinut, että olisiko pyörän peräkärry järkevä vaihtoehto koko perheen pyöräretkille? Viime kesänä tuli hankittua lastenistuin esikoiselle, mutta ensi kesänä pyöräilemään pitäisi päästä kahden lapsen kanssa. Pienempi on vielä niin nuori, ettei häntä voi laittaa perinteiseen lastenistuimeen, joten tällä hetkellä järkevimmältä vaihtoehdolta alkaa tuntua pyörän peräkärry. 

Olen koittanut perustella itselleni peräkärryn hankintaa sillä, että peräkärry on kätevä, kun pitää yksin päästä liikkumaan pyörällä kahden lapsen kanssa. Peräkärryn kanssa saa myös kulkemaan enemmän tavaraa mukana kuin mitä lastenistuimella varustetulla pyörällä. Kärry suojaa myös lapsia säältä, kun taas istuimessa ei ole mitään suojaa sateelta tai viimalta. Negatiivisena ajatuksena taas on noussut mieleen peräkärryn vaatima tila säilytyksessä ja osaltaan tietenkin korkeahko hankintahinta. Tällä hetkellä vaakakupissa painaa kuitenkin enemmän peräkärryn hyödyt.

Millainen sen pyörän peräkärryn pitäisi sitten olla?


Olen ajatellut kahdelle lapselle sopivaa peräkärryä. Siinä saisi olla myös hieman tilaa tavaroille. Kärryn pitää olla ehdottomasti turvallinen ja mielellään se saisi liikkua kevyesti pyörän perässä. Plussaa on, jos kärryä voi käyttää myös rattaina. Eli laadukas ja tilava peräkärry olisi vaatimuksissa. 

Olen pohtinut vaihtoehtoja jo jonkin aikaa ja päätynyt lopputulokseen, että tällä kertaa halvimmalla kärryllä ei lähdetä hakemaan kokemuksia pyöräilystä peräkärryn kanssa. Olen lueskellut tavarafillariblogista ja tavarafillarifoorumilta hieman kokemuksia pyörän peräkärryistä ja saanutkin paljon hyviä ajatuksia ja suuntaviivoja oman kärryn hankintaan. Tällä hetkellä hinta-laatusuhteelta houkuttelevimmalta kärryltä näyttää Croozerin kahdelle lapselle sopiva peräkärry.  Croozerin kärrystä voi käydä lukemassa lisätietoja vaikka täältä.

Lopullista päätöstä siitä minkä kärryn hankin en ole vielä tehnyt, mutta vahvasti olen päättänyt, että pyörän peräkärry hankitaan ensi kesäksi. Kevättä ja kesää odotetaan jo innolla, että päästään pyöräilemään. Esikoinen oli viime kesänä kovin innoissaan pyöräilystä ja ehkä ensi kesänä hän saa jo ihan oman pyöränkin.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti