Sivut

torstai 16. lokakuuta 2014

Syksy on oivallista aikaa retkeilyyn

Luonto on värikkäimmillään syksyllä. Mikä siis onkaan mukavampaa kuin lähteä retkeilemään syysauringossa luontoon? Pääkaupunkiseudulla on paljon ulkoilureittejä, mitkä pidetään hyvässä kunnossa ja niillä pääsee liikkumaan myös lastenrattaiden kanssa. Ja mikä parasta lapset pääsevät purkamaan energiaa luonnon helmassa samalla, kun vanhemmat voivat nauttia kauniista luonnosta.
Makkaran paistoa Pirttimäen keittokatoksessa.

Pirttimäki

Viime viikonloppuna kävimme koko perheen leikkipuisto- ja luontoretkellä Espoossa Pirttimäessä. Pirttimäessä on hyvin hoidetut ulkoilureiti ja kiva leikkipuisto missä lapset viihtyvät. Pirttimäen ulkoilualue sijaitsee aivan Bodominjärven kupeessa. Alueella on myös keittokatoksia ja nuotiopaikkoja missä voi paistaa vaikka makkaraa. Jos eväät unohtuivat kotiin, niin ei hätää alueella on myös kahvio mistä saa myös lounasta.

Nuuksion kansallispuisto ja Haltia

Pirttimäen ulkoilualueelta lähtevät polut Nuuksion kansallispuistoon. Ulkoilu ja vaellus reittejä siis riittää myös pidempiä retkiä hakeville. Nuuksion kansallispuiston alueella sijaitsee myös Suomen luontokeskus Haltia, mikä on oivallinen retkikohde.

Vaikka syksy on jo pitkällä, niin vielä ehtii retkeilemään syksyiseen luontoon. Tarvitset vain hyvät varusteet niin koleat syyskelit eivät hidasta menoa luonnossa. Syysaamut on usein kosteita joten, jos lähdet lasten kanssa retkelle luontoon, kannattaa lapsille laittaa vedenpitävää päälle, ettei tarvitse heti lähteä kotiin vaihtamaan kuivaa päälle. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti